TØR HUD

Undgå tør hud

Tør hud er en tilstand der viser sig ved, at huden kan være irriteret, rød og kløende og det betyder konkret, at hudbarrieren, hvor fedtproduktionen foregår, er svækket. Problemet er som regel størst om efteråret og vinteren. Tør hud findes som regel i ansigtet, på hænderne og på arme og ben. Tør hud udgør et stigende problem, jo ældre man bliver. Og allerede fra 25 års alderen går det ned af bakken med nyproduktion af hudceller.

Mange oplever, at huden ikke føles glat og blød og, at det kan føles som om, at hudstrukturen ‘revner’ og der derved kommer små linjer i overhuden. Der kan være flere grunde til tør hud og en af dem er, at det kan være arveligt. Andre årsager til tør hud kan for eksempel være, at huden er blevet beskadiget af kulde, sol, allergener og brug af sæbe.

Antallet af talgkirtler i huden og evnen til at holde på fugt falder, jo ældre man bliver. Det ser ud til, at overhudens fedtindhold er den vigtigste faktor for hudens evne til at holde på vand og virke som en barriere mod omgivelserne. Dine gener spiller også en rolle.

Huden bliver også irriteret og sensitiv hvis den mangler fugt. Hyaluron findes i næsten hudplejeprodukter, da det er ren fugt. Der er selvfølgelig forskel på kvaliteten og kvantiteten.

Om vinteren falder luftfugtigheden både inden- og udendørs. Vinterkulden og blæsten udenfor virker udtørrende, og det samme gør brugen af centralvarme indenfor. Når vi går ind og ud, skifter vi mellem et varmt, tørt klima og et koldt klima, og vi forstærker derved udtørringen.

Hvis du er genetisk disponeret for tør hud, er der ingen grund til at gøre det værre. Der er ingen grund til bade flere gange om dagen og for lange og varme bade udtørrer huden. Undgå overdreven brug af sæbe, brug makeupfjerner med hudvenlig pH-værdi. Dup huden tør i stedet for at gnide den tør.

Sol skal nydes i små doser. I for store doser giver sollyset dig rynker og tør hud og kan føre til hudkræft. Start med solfaktor min. 30. Brug også gerne faktor 30 under din almindelige dagcreme for ekstra beskyttelse. Solskaderne opstår først flere år senere.

Til sommerbrug bruges en lettere fugtighedscreme, hvorimod du om vinteren bruger en federe creme.

Du skal gøre noget ved tørheden, hvis ikke du ønsker linjer/rynker, for det vil være det der opstår i huden efter en længere periode med tørhed. Giv din hud en masse fugt, plej den med en ekstra fed creme eller olier.

Du kan bruge vores blå fugt ampul med ren hyaluronsyre, den blå maske (kan bruges om dagen under din dagcreme, som maske, der sidder 10-15 min eller som et supplement til din natcreme). Find ud af hvad der passer til din hud og din pengepung. Arcayas produkter er meget effektive og drøje.