uren hud - slip af med uren hud

Uren hud

– Problemer med uren hud? Her er løsningen

Problemer med uren hud kan opstå i puberteten hvor der sker en øget produktion af fedt og talg. Dog oplever flere kvinder, i alle aldre, at få uren hud i mindre grad end i puberteten. Det kan skyldes hormonændringer, kost eller væskeindtagelse da alle disse faktorer har indflydelse på din huds renhed.

Fedtet og uren hud får de fleste
Fedtet og uren hud får de fleste, altså 80-90 pct af teenagerne. De første urenheder kommer som regel i puberteten og problemet er mest udbredt i 14-18 års alderen. Problemer med uren hud opstår, fordi hormonniveauet stiger i puberteten og dette medvirker til en øget produktion af hudfedt og talg.

En god og skånsom løsningen findes i de ampuller du finder herunder.

VIDSTE DU DET OM VORES SERUM

Ampullerne med serum virker bedre end din sædvanlige hudpleje
Du skal bruge dem, fordi de virker.

Du kan se resultaterne, ikke gennem forstørrelsesglas eller mikroskop, men med dine egne øjne. Som regel allerede efter de første gange, du bruger dem, og du vil opleve tydelige forandringer efter 2-3 uger. Målet er at din hud skal se ser bedre ud. Ikke bare ok – men bedre.

Det gør ampullerne med serum for dig

Vidste du, at vores produkter

• Er veganske og aldrig testet på dyr?

• Produceres under de strengest mulige vilkår i Tyskland?

• Er uden parabener

Velkommen til Ampullab – Hudvenlig hudpleje.

Anne Mette Bergelius

sådan fjerner du bumser og undgår uren hud

Uren hud, fedtet hud, akneproblemer, bumser – der kan gøres noget!

Styrk din udstråling og få styr på din hud.

Kender du det, at få en grim gul dims lige midt i ansigtet?
Kender du det, at din hud fedter og ikke kan fastholde din makeup?

Kender du det, at have svært ved at finde den rigtige behandling? Kender du det, at nu gider du ikke mere? – der er sikkert ligeså mange følelser som former for “udslæt”

Hemmeligheden bag den gode behandling mod bumser og uren hud

– er TÅLMODIGHED og AFRENS MORGEN OG AFTEN!

Akne er en betændelse i talgkirtlerne, som vi har i ansigtet og på overkroppen og de producerer talg. Bliver kirtlerne tilstoppede, bliver de til “hudorme”….uf kan ikke lide det ord, får nogle billeder…..

De fleste har problemer midt i pubertet og for de fleste er det ovre sidst i tyverne.
Når du starter en ny “behandling”, skal du have TÅLMODIGHED seks til otte uger for at se et resultat, så hold ud.

Og hold fingrene væk fra bumsen, men det er så fristende at trykke den ud i troen på at den forsvinder hurtigere eller fjerne den, men du kan faktisk tilføre bakterier og gøre det værre, helingen bliver længere og optrapper ardannelsen.

HUSK ! ikke bruger dermaroller
Har du bumser eller andre betændelsestilstande i din hud, må du ikke bruger dermaroller som ellers er mit hit. Du forværrer din huds tilstand, idet du kan “rulle” bakterierne rundt i ansigtet.

BMÆRK: Er det ophelede ar, kan du med fordel bruge dermaroller.​

Uren hud er ikke kun noget teenagers oplever

Men jeg oplever også kvinder og mænd højere oppe i alderen hvor fedtet/uren hud opstår. For nogle kvinder sker det ifm menstruationen.

Hudfedtet bliver nedbrudt af særlige bakterier, der lever under huden. Når hudfedtet nedbrydes, fremkommer affaldsstoffer. Talgkirtlerne propper til og på den måde opstår der hudorme, talgknopper og bumser. Bumser kommer især i ansigtet, på ryggen og brystet. Her er talgkirtlerne større og mere udbredte end på resten af kroppen.

Der findes forskellige former for akne/acne – mange, som døjer med uren hud, leder efter et mirakelmiddel, der kan løse problemet her og nu. Men bumser og uren hud kræver tålmodighed og en langsigtet behandling. Mange problemer kan undgås eller mindskes hvis huden.

Renseprodukter findes som gel, mælk og creme.
Har du uren/fedtet hud eller akne/acne, er det meget vigtigt at rense huden morgen og aften – med velegnede renseprodukter, som fjerner det overskydende fedt fra huden uden at udtørre den.

Når du renser huden hyppigt, er det samtidig meget vigtigt at følge op med pleje af huden med de rette produkter, da rensning altid vil udtørre huden en smule. I modsat fald kan der opstå ubalance i huden, som pga. udtørring vil producere mere hudfedt fra talgkirtlerne, som derefter vil stoppe til og danne bumser.

Brug produkter, som er specielt udviklet til uren/fedtet hud eller akne – og som samtidig tilfører huden fugt. Det er vigtigt, at du vælger den rigtige pleje til din hud. Der findes forskellige produkter til de enkelte hudtyper/problemer.<

Dækstifter og foundation
Der findes mange produkter til lokalbehandling af bumser og dækkende produkter/foundations til kamuflering af urenhederne. For nogle produkter gælder at de er rent kosmetiske mens andre også har en behandlende effekt.

Brug den rigtige solcreme
Husk også en solcreme specielt til uren/fedtet hud når du opholder dig udendørs. Solens stråler kan forværre din akne.

Alle aknetyper kan behandles

Mild og moderat ikke-betændt akne kan ofte behandles med ovenstående hudplejemidler. Svær akne kræver ofte medicinsk behandling og bør tilses af en læge, bl.a. for at undgå ardannelser. Akne er en kronisk sygdom, og der findes ingen behandling, der helbreder sygdommen. Men der findes en række lægemidler, der ved regelmæssig daglig brug næsten kan fjerne symptomerne.

Den største indsats kræves af én selv. Du skal nemlig regne med, at det tager uger til måneder at få det fulde udbytte af behandlingen. Derfor er det en god idé at få indarbejdet nogle gode rutiner. Fx at vælge et tidspunkt, hvor der er tid og ro til at smøre sig. Herved undgås stress, som i sig selv kan forværre akne symptomerne. Nogle af de mest effektive lokale midler mod akne kan blege stof og hår.

Derfor er det en god ide at smøre sig inden sengetid og anvende sengetøj og nattøj, som man accepterer bliver bleget eller misfarvet. Mild og moderat akne behandles med midler til at smøre på huden (lokalbehandling). Ofte består behandlingen af to midler, så det ene lægemiddel smøres på om morgenen og det andet om aftenen. Formålet er at opnå en hurtigere indsættende effekt på symptomerne.

Alle reagerer forskelligt på lægemidler

Nogle kan se resultat allerede efter få uger, andre må have op til 3 måneders tålmodighed. Hvis ikke du med regelmæssig daglig brug af et lægemiddel mod akne har fået resultat efter 3 måneder, bør du i samarbejde med lægen forsøge et andet præparat.

Giv ikke op for tidligt! Husk at fortsætte behandlingen i hele behandlingsperioden – også selv om du skulle være så heldig at din akne aftager efter få ugers behandling. Aknen kan komme hurtigt tilbage, hvis du stopper behandlingen for tidligt. Brug ikke mere end din læge har ordineret, det hjælper ikke at overbehandle.

Hermed et par gode råd….

  • Krads/klem ikke i urenheder med negle eller instrumenter
  • Afrens huden med et renseprodukt specielt beregnet til uren og fedtet hud. Fjern omhyggeligt cremer og  makeup hver aften
  • Brug en hudcreme til uren eller fedtet hud. De findes i mange udgaver.
  • Anvend oliefri makeup-produkter. Visse typer makeup er specielt beregnet til akne hud og uren hud.

Læs mere her

Talgknopper starter i talgkirtlerne – Uren hud

Talgknopper er egentlig bare hudorme, som ikke er blevet udsat for oxygen. Det er således små knopper, som dannes under huden, når du får tilstoppet talgkirtlerne af døde hudceller, hudfedt og bakterier. På lægesprog kaldes de for komedoner.

Talgkirtler sidder over hele kroppen undtagen i håndfladerne og på fodsålerne. Typisk er der flest af dem i områder, hvor der også vokser hår. De sidder nemlig sammen med hårsækkene. De hyppigste steder er derfor i ansigtet, i hovedbunden, arme og ryg. Herudover findes der særlige talgkirtler ved øjenlågene og på penis og vagina.

Produkt af vores hormonproduktion
Talgkirtler – og dermed også talgknopper – er et produkt af vores hormonproduktion. Derfor ses talgknopper også mest hos især teenagere og unge på vej i puberteten. Det er nemlig på dette tidspunkt, at vores hormonproduktion øges gevaldigt og der bliver produceret mere talg. Heldigvis bliver vores hormonproduktion mindre med alderen og derfor forsvinder genen fra knopperne også som regel stille og roligt af sig selv. Produktionen af talg er altså ikke styret af en bestemt sund eller usund livsstil.

Talgknopper er ikke farlige, men kan være til kosmetisk gene, da de ofte forbindes med bumser, akne og uren hud. Dog er talgknopper ikke det samme som bumser og akne, da dette opstår, når talgkirtlen angribes af aknebakterier.

Er det dette problem du oplever anbefaler vi vores serum “Milk and Honey“. Dette serum er antibakterielt, virker kølende og lindrer derfor betændelsestilstande effektivt – Og efterlader huden rolig og afslappet – Og det reducere således også talgknopper.