Solskoldning – pas på med den ellers skønne solbadning

Solskoldning der intet der mere ødelæggende for din hud. Når jeg kigger ud på landskabet, hænger der nogle skyer lavt på himlen og solen titter ikke frem.. Her sidst i juni har vi rigtig dansk sommer…….for lidt sol, en del regn og vi mangler de gode varmegrader.

Første hjælp til solskoldet hus – KLIK HER

Sommer er for de fleste lig med ferie, sol, strand, samvær med familien, rejser osv.
Men selvfølgelig kommer solen frem og giver os en masse lys og varme….Her er nogle tips, hvordan du kan opnå en skøn farve og undgå
smerter og ubehag ved solskoldning og de helbredsrisici, det kan medføre.

*For at have det sjovt i solen, skal du beskytte huden.*
solskoldetHvis du endnu ikke har haft mulighed for at solbade, skal du langsomt opbygge din tolerance overfor solen, altså gradvist og ofte. Nogle foreslår at starte med ti min om dagen, det finder jeg svært for jeg elsker en soldag ved stranden, i haven eller på havet.

Vi har alle brug for solen. Den bidrager til et godt psykisk helbred, idet den har en antidepressiv virkning, er god mod visse hudsygdomme og stimulerer produktionen af D-vitamin.

Brug den milde morgensol, hvis du ikke allerede har fået farve. Solskoldning finder mest sted midt på dagen, hvor solen er stærkest.

Husk godt med fugt til din hud i solen
Din hud tager meget bedre imod strålens stråler, hvis den er mættet med fugt. Hertil kan du bruge den rene effektive fugt-ampul HYALURON+ i nogle uger op til din solbadning. I det hele taget er det godt og forebyggende i forhold til fine linier og rynker at tilføre din hud ekstra fugt. Allerede fra 25 års alderen begynder “nedtrapningen” af dannelse af nye og friske hudceller.

For at solcremen skal yde den solbeskyttelse, der står på pakningen, skal du bruge rigeligt med solcreme. Huden skal være mættet af cremen.
Som voksen skal du bruge ca. en stor håndfuld creme, svarende til 30-40 g, til at smøre kroppen ind. Bruger du mindre, får du ikke den
lovede beskyttelse og har derfor en større risiko for at få skader på huden og dermed hudkræft.

Du skal også huske at tage solcreme på igen, når du har været ude at svømme, ligget på et håndklæde eller svedt meget. Selvom solcremer er
vandafvisende eller vandfaste gælder det kun, hvis du lufttørrer og ikke bruger håndklæde til at tørre dig med. Det sikreste er derfor at
smøre sig ind hver gang du har været i vandet.

Smør dig ind hver 2. time
Flere dermatologer anbefaler, at du smører dig ind hver 2. time. Solcreme skal altid bruges forebyggende, dvs. du kan smøre dig ind hjemmefra Brug solcream inden du bliver solskoldet(hvilket også er meget nemmere), eller så snart du kommer ud i solen. Afhængig af din hudtype samt tid og sted kan det være nødvendigt at smøre sig ekstra. Men vent aldrig til du er ved at blive rød, for så er skaden allerede sket.

Personer med typisk lys eller fregnet hud, lyst eller rødt hår og blå øjne bliver som oftest hurtigere forbrændt når de opholder sig i solen. Hvis du har denne type hud, bør du undgå solarium og beskytte dig ekstra godt mod solens stråler.

Solen skal dyrkes med omtanke
Men selvom du er smurt ind i solcreme, må du ikke tro, at du kan opholde dig længere tid i solen end ellers. Mange overvurderer solcremens virkning. Ved at bruge solcreme reducerer du risikoen for solskoldning, men risikoen for at få hudkræft øges stadig jo længere tid, du opholder dig i solen – også selvom du bruger solcreme.

Solcreme skal derfor ikke bruges for at kunne opholde sig længere tid i solen, – tag evt. en tynd bomuldstrøje på. Den beskytter i øvrigt langt bedre end solcreme. Som noget nyt kan man også købe tøj med indbygget solfaktor.

Solens stråler opdeles i de infrarøde stråler, som varmer, ultraviolette UVstråler varmer ikke og er usynlige.
Solens stråler har forskellig bølgelængde. UV-A-stråler er pigmentdannende og gør huden brun, men påvirker også hudens ældning. UV-B stråler kan give solforbrænding og hudkræft. Solcremers evne til at beskytte huden mod solens stråler, angives ved en beskyttelsesfaktor, der kaldes SPF (Sun Protektion Faktor). SPF solfaktor-systemet forstås på den måde, at ved faktor 2 filtreres 50 % af strålerne fra, ved faktor 4 filtreres 75% af strålerne, ved faktor 10 filtreres 90% og ved brug af faktor 20 beskyttes mod 95% af strålerne. Faktorangivelsen for UV-B-strålerne fastsættes i langt de fleste af produkterne på det danske marked ved COLIPA-metoden, hvilket betyder, at produkternes SPF beskyttelse umiddelbart kan sammenlignes.

Dyrker du udendørs sportsgrene som sejlads, golf, løb, powerwalking, tennis el.lign. skal du være opmærksom på refleksionen af solens stråler, som forstærker solens skadelige virkning.

Men for megen sol gør din hud gammel og rynket og chancen for at få hudkræft øges. Selvom du ikke bliver forbrændt, vil vedvarende soleksponering ødelægge din hud.

En ægte solskoldning er det samme som en 1. grads forbrænding
Det første du skal gøre er, at køle huden ned. Det er ikke farligt at blive solskoldet, men meget ubehageligt. Vend først tilbage til solens stråler, når din hud ikke længere er rød.

Efter din solbadning renser du din hud nænsomt med din rensecreme/olie og afvasker med lunkent vand. Ryst din ALOE VERA ampul, knæk toppen af med en kleenex omkring, påfør doseringstoppen og fordel med let hånd i ansigt og på hals/decolte. Lad det trænge ind i huden og brug derefter aftersun eller din daglige dag/natcreme.

Første hjælp til solskoldet hus – KLIK HER