Fugt er afgørende for at holde din hud vital

fugt til huden er afgørendeDin hud ældes allerede fra 25 års alderen, hvor dine hudceller gendannes langsommere, så ekstra pleje af huden er nødvendigt det meste af vores voksne liv.

Fugt i en travl hverdag

For mig drejer det sig om at bruge virksomme og rene produkter og da jeg har en travl hverdag – sikkert som dig – er hjemmebehandlinger et hit for mig. Mine rutiner morgen er grundig afrensning, ampul og dagcreme og aften grundig afrensning, dermaroller min. 2 gange om ugen, ampul og natcreme. Disse rutiner er nemme at få indarbejdet og vedligeholde. Stil afrens og ampul ved siden af din tandbørste i opstartsfasen, så husker det og det bliver hurtigt en fast rutine.


Vi kan tilføre vores krop og hud. Vi får gennemsnitligt 20% af den daglige væske fra maden og hvis du også drikker mindst 1,5 liter vand, kan du fugte din hud indefra.

Nu har vi ikke det varmeste sommervejr i år, men det tager faktisk kun 30 minutter at blive dehydreret under træning i varmt og fugtigt vejr. Men vi skal alligevel være opmærksom på at få væske nok.

Alkohol dræner dig og dehydrerer, men det sker også med juice, sodavand mm. – drik vand det er bedst og uden kalorier. Du kan altid selv kontrollere om du få nok vand – hvis din urin er mørke gul, mangler du væske/vand.

Din hud kan blive hurtigere tør og måske ligefrem grå og kedelig at se på, hvis du ikke drikker nok vand. De fine linjer bliver også mere fremtrædende. Så skal der være fugt nok til de indre systemer og til huden, skal du fylde på dagligt.

Brug hyaluronsyre det er ren fugt
Hyaluronsyre er ren fugt, og det findes i næsten alle fugtighedscremer i større eller mindre koncentrater og kvalitet.

Med ampullen hyaluron kan du gennemfugte din hud. Hyaluron kendes også som et virksomt stof til indsprøjtning mod rynker, idet hyaluronen danner en særlig forbindelse til keratinet i hudens hornlag, holder på fugtigheden og forhindrer fugttab.

Sådan gør du

Brug gerne dermaroller inden påføring af ampullen, så bliver virkningen endnu bedre. Rens din hud grundigt, kør med din roller, 0,5 mm nåle til ansigtshuden og 0,25 mm til øjenomgivelserne, i lodrette og vandrette strøg, min. 4 gange i hver retning. Løft rolleren mellem strøgene, så du ikke skader din hud. Nålene på 0,5 mm gør ikke ondt, så derfor skal der ikke bedøvelse til. Ønsker du at prøve eller bruge længere nåle, skal du til kosmetolog, hvor hygiejnen og behandlingsmulighederne er tillært grundigt, bedøvelse er også nødvendigt.

Efter rulningen knækker du toppen af glasampullen med en kleenex omkring, og påfør med doseringstoppen balsammen til din hud. Det trænger hurtigt ind, denne ampul er vandig og der er til 3-6 behandlinger og du bruger den morgen og aften. Et ekstra boost til din hud vil sikkert kræve en måneds intensiv brug af ampul. Efter ampul bruger du cremer, som du plejer.