Måske har din hud brug for fugt, nu når hvor vi endelig forlader vintersæsonen. Kulden kan gøre huden tør og farveløs. Som med alt andet kan huden mærke skiftet i sæsonerne, du bør også skifte eller kigge på hvilke produkter, du bruger vinter og/eller sommer.

Nu kommer solen mere frem, brug derfor i hvert fald hele sommeren creme med faktor. Jo højere faktor, jo længere holder beskyttelsen i solen. En lavere faktor gør, at du skal smøre dig oftere.

Jeg har netop været på solferie på Malta og jeg havde en faktor 50 med til ansigtet. Først min dagcreme som vanligt og derpå solcremen. De gavnlige stoffer, der er min dagcreme skal huden ikke mangle – og for at undgå flere pigmentpletter blander jeg min solcreme med en ampul med Vitamin C.

Fik af hudlæge anbefalet faktor 30 fra 1. april til 1. oktober for at undgå solskader. Solcremen med faktor 50 virkede så fint for mig. Jeg blev slet ikke forbrændt, selvom jeg ingen sol havde fået siden sidste sommer, sidste vinter nåede jeg ikke en tur ned i varmen som vanligt.

Vinterperioden, hvor det er koldt og tørt, er tiden for olieholdige produkter. Det har jeg selv oplevet, da jeg sidste efterår kom min fedtede t-zone til livs. Har brugt ampul med gavnlige planteolier og kan bare se en forskel på min hud.

Serummet i ampullerne kan trænge dybere ind i huden, og endnu dybere – uden det er skadeligt – hvis du ruller med dermaroller før eller sammen med din ampul. Brug hellere penge på din serum end på cremen, det råd fik jeg engang.

Men nu er det dagcreme og solcreme dagligt, da jeg opholder mig meget ude. Min olie ampul udskiftes med ren fugt og opstramning og endnu flere fugtmasker. Den med grøn the kan jeg bruge som natcreme. Så efter afrens og ampul, på med masken med den skønne duft. den får så lov til virke hele natten.

Men vi reagerer alle forskelligt på vejr og miljøet, så tjek din hud eller få det gjort af en “faglært”.