Slap hud – Vores hud bliver mere slap

Slap hud

Gele Royal – God mod slap hud.

Vores hud bliver mere slap og sammen med rynker og tab af fasthed og konturer får vi et ældre udseende. De første tegn på alderdom viser sig på hænder og i ansigtet, hvor huden ikke er dækket af tøj. Ydermere kan for lidt motion, rygning, for megen alkohol og dårlig kost sætte sine tegn i huden. Vores hud består af tre lag – overhuden som er det yderste og beskyttende lag og hvor de nye hudceller dannes, læderhuden som er et kompakt bindevævslag, der holder huden sammen og inderst underhuden, som er hudens polstring, daa dette lag hovedsageligt består af fedtceller.

Slap hud, Læderhuden
Læderhuden består primært af bindevæv, som er dannet af kollagen- og elastinfibre. Disse fibre gør at huden føles stram og spændstig. Dette lag skal også til for at kunne understøtte underhuden.

Spændstigheden og elasticiteten er for nedadgående, når vi runder de 40 år. Normalt reparerer huden sig og fornyer bindevævet for at bevare elasticiteten og spændstigheden, men med alderen stopper de naturlige processer og bindevævet mister langsomt sin elasticitet. Og processen fremskyndes kraftigt, hvis du modtager solens UV-ståler. Og din hud vil blive mere slap.

Sukker kan også være en synder i forhold til din slappe hud. Får du for megen sukker i din kost, skal kroppen nedbryde det sukker, du har indtaget og dermed sløves produktionen af kollagen og elastinfibre. Så dette faktum kan også give dig flere rynker og slap hud i ansigtet med tiden.

Der er mange tilbud på skønhedsmarkedet for at hjælpe til reduktion af slap hud. Der findes ansigtsmassager, du selv eller en kosmetolog/hudterapeut kan give dig. Du kan bruge en dermaroller sammen med dine ampuller – en nem behandling, som du kan udføre hjemme eller hvor og hvornår det må passe i din hverdag. Kosmetiske indgreb, filler, sprøjter, ja tilbuddene e rmange og med forskellige resultater. Jeg har ikke lyst til knive og indsprøjtninger i mit ansigt, så jeg råder til en behandling uden brug af kemi.